17-10-05

Training - Zondag 16 oktober 2005.

6.4K in 27:05 (loopband - AHR 150).

Eigenlijk viel de training kort na middernacht op maandagmorgen Belgische tijd, maar ik zit een weekje in de EST-tijdzone. Na een hele dag reizen (niet zo fijn om je zondag daaraan te hangen maar je hebt anderzijds weer eens wat tijd om bij te lezen) is het leuk als je alles al weet zijn: ingecheckt in het hotel en recht naar de fitness voor wat loslopen op de loopband.

Dan merk ik toch dat de conditie een pak beter is dan vorige keer. Op een loopband gaat het natuurlijk makkelijker dan buiten op het asfalt, maar ook vergeleken met eerdere traininkjes op dezelfde toestellen kon ik een hoger tempo aan. Eerst 2 mijl aan 8.3 per uur, dan opgetrokken naar 9 voor de volgende mijl en voor de laatste opgedreven naar 10. Aan het einde wou ik nog een of twee minuten hoger gaan, maar helaas is 10 mijl per uur de maximumsnelheid. Een luizige 16 km/h - die Amerikanen zijn ook niks gewoon. ;-)

Ik checkte snel ook of Haile Gebreselassie het gehaald had in Amsterdam. Het geeft de burger weer moed om te lezen hoe zelfs een monument als hij na zijn marathon loopt te sakkeren dat hij er de laatste 5 kilometer door zat, dat hij nog niet genoeg getraind heeft, dat die marathon toch een kreng van een wedstrijd is... Toch indrukwekkend, 2:06:20. Ik denk niet dat Tergat er wreed gerust in is dat zijn wereldrecord nog jaren standhoudt.

12:01 Gepost door Stefan | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

Commentaren

Boston Genen zever: je kan je aanmelden bij canvas om, onder 'professionele' begeleiding, deel te nemen aan de M van Boston. Kandidatuur opsturen naar marathon@canvas.be of op een andere manier canvas contacteren...

Gepost door: Wim | 17-10-05

Canvas. Van de Canvas website: "Canvas gaat niet op zoek naar de getrainde amateur-sporter. Integendeel. We willen net aantonen dat bijna iedereen, met een geleidelijk opgebouwde training onder wetenschappelijke begeleiding, in staat is om 42 kilometer te lopen zonder zijn gezondheid in gevaar te brengen."

Met intensieve wetenschappelijke begeleiding denk ik inderdaad dat het voor mij ook wel mogelijk moet zijn. ;-)

(PS: Ze vergeten weer de 195 meter aan het eind, en dat zijn nog wel de zwaarste!)

Gepost door: Stefan | 17-10-05

Flauw van Canvas... en ge kunt nie mee als deskundige begeleider (ervaren pacer)...

Gepost door: Wim | 18-10-05

De commentaren zijn gesloten.