24-10-05

 Training - Zondag 23 oktober 2005.

13K in 57:56 (AHR 151).

Daar zit je dan met je mooi uitgekiende schema... Van dinsdag tot vrijdag heb ik letterlijk geen moment vrije tijd meer gehad om er nog een training in te puzzelen (laat staan dat duurloopje van anderhalf uur op donderdag). Elke dag wakker gebeld uit bed op een "Europees" uur, en dan de hele dag in de weer tot elf uur of middernacht. OK, ik heb met wreed geamuseerd tijdens al dat werken en er zit ook restaurantbezoek bij, maar als het voor 't werk is in plaats van met je favoriete love interest of zo, dan telt het ook mee. En qua lopen noppes, dus. Veel rusten was er ook al niet bij, en vrijdag hoop en al drie uur "slaap" op de vlieger terug naar huis als voorbereiding op een zaterdag rollebollen met de gastjes. Werken en lopen - 't is niet altijd makkelijk te combineren...

Zaterdag op zondag was al veel beter: dertien uur aan een stuk gemaft, dus op zondag kon ik de draad weer oppikken. Compenseren of combineren van trainingen heeft totaal geen zin meer op 1 week van het herexamen in Etten-Leur: gewoon de climaxduurloop van een uur en ook de rest van de week doe ik niets zwaarders dan de geplande trainingen. Het geeft me zo de indruk dat ik ondertussen 5 of 6 weken aan het taperen ben, maar er komen wel weer periodes van eindeloos veel kilometers maken. Ik kom volgende week met een open geest aan de start, en we zien wel waar al die medische strubbelingen en dat gereis toe leiden. Mijn eerste niveau doel is uitlopen, mijn tweede een PR en mijn derde 3:15.

De training op zondag verliep in elk geval vlotter dan verhoopt. Ik liep een "weg en terug" climaxduurloop langs de Schelde, waarbij de eerste 30 minuten Z1 ook precies 30:00 duurden (AHR 141 over 6.5K). De terugweg moest dan in 20 minuten Z2 plus 10 minuten Z3, waarbij ik uitkwam op AHR 163 en 27:56. De eerste helft was dus een aardig tempo voor een Z1, maar de tweede helft leert dat de hartslag vrij snel oploopt als het tempo wat omhoog gaat. Dat kan met vermoeidheid te maken hebben, maar ik neem me toch voor volgende zondag zo conservatief mogelijk te starten. Beter een paar minuten trager dan weer te moeten opgeven. Van mijn ademhaling had ik geen noemenswaardige last.

17:39 Gepost door Stefan | Permalink | Commentaren (7) |  Facebook |

Commentaren

Het doel in Etten-Leur Ik denk ... een perfecte volgorde!

Gepost door: Koen | 24-10-05

Etten-Leur ik zie je aan de finish in Etten-Leur nà 42,195 km! :-)

Gepost door: Ruthje | 24-10-05

Werken, lopen, vrouwtje&kids, ... Ja het neemt allemaal tijd in beslag hé. Zeker als je zo een paar dagen van huis weg bent geweest wil je daarna even terugvallen in de huiselijke sfeer (spelen met de kids, vrouwtje eens verwennen e.d.) en dan schiet er meestal niet veel tijd meer over om te lopen. Ik zit hier met hetzelfde scenario: eerst een dikke week ziek geweest (nog steeds niet 100%), volgende week zit ik een week in Griekenland, en de week daarna zal ik niet te zwaar mogen trainen, gezien ik mijn eerste echte halve marathon wedstrijd zal lopen tegen het einde van die week. Dus ja, wanneer moet ik nu nog trainen? Ik hoop in ieder geval deze week een beetje te kunnen gaan lopen (hout vasthouden met die "verkoudheid") en mogelijk in Griekenland buit een parcours vinden of in een fitness. En ... hopelijk is het eten er ook lekker ;)

Gepost door: Tom | 25-10-05

@ Tom Vaak kan je jezelf dan nog troosten met de gedachte dat af en toe een beetje rust ook niet zo slecht is voor de conditie, maar in de aanloop naar een wedstrijd wil je het toch een beetje volgens plan houden.

Veel succes in Griekenland. Qua luchtkwaliteit denk ik dat de fitness de betere optie zal zijn, dus vingers gekruist. :-)

Gepost door: Stefan | 25-10-05

Griekenland:Smog Ja, dat heb ik ook al gehoord. Hopelijk vind ik makkelijk een fitness kortbij. En: inderdaad soms kan rusten bevorderend zijn. Spierherstel e.d. ... en het kan ook al eens plezant zijn he (cinemake, etentje, ...)

Gepost door: Tom | 25-10-05

Ik wens je alle suc6 zondag ! Ik kan er jammer genoeg niet bij zijn, maar zal vol verwondering en nieuwsgierigheid je blog in het oog houden in de vooravond !

Gepost door: Yoeri | 25-10-05

Thx. Zondag loop ik hem uit, al duurt het 6 uur en wordt het een hele bittere pil. In dat geval zal ik daarna onmiddellijk overschakelen op de edele petanquesport!

Gepost door: Stefan | 25-10-05

De commentaren zijn gesloten.