31-10-05

Wedstrijdverslag - Zondag 30 oktober 2005.

Etten-Leur Herfstmarathon - DNF.

Graag had ik hier uitgepakt met een heldhaftig verhaal over een spetterende revanche, maar dit is het echte leven. Ondanks een voorzichtige start en beperkte ambities (extra kalm wegens het warme weer) was het rond 25K weer afgelopen. Het oorspronkelijke plan (een 24:00 en dan 23:00-jes) heb ik al vooraf laten varen. Tijden voor de eerste vier 5Ks: 25:00, 24:21, 23:48, 23:54... Doortocht op 20K in 1:37:05, dus op dat punt al 6.5 minuten conservatiever gelopen dan in Eindhoven... Dat liep tot ongeveer halverwege lekker, de hartslag bleef mooi tussen Z2 en Z3 waar hij moet zijn en halverwege had ik ook al 1.5 liter drank en 3 gels binnen. Allemaal for the birds: tegen 25K zat mijn hartslag aan 190 en verzuurde ik aan een rotvaart.

De conclusie is dus dat ik niet in de juiste conditie zit om comfortabel tot op drie kwart wedstrijd te raken (waarna afzien OK is). Jammer, maar het zij zo. Streep eronder en vooruit kijken. De marathon hou ik dit jaar in elk geval voor bekeken. Ik moet nog even met Rob overleggen, maar ik denk erover om een tijd op 10K en halve marathon te werken, om volgend najaar mijn tanden weer in de marathon te zetten.

Leuke wedstrijd anders, Etten-Leur. Niet te veel en niet te weinig deelnemers, mooi parcours voor wie meer van bossen en weiden houdt dan van joelende hollanders, keurige bevoorrading... Dat het belachelijk warm en zeer winderig was, kan bezwaarlijk op de rekening van de organisatie geschreven worden. Een aanrader voor je 10, 21.1 of 42.195.

10:56 Gepost door Stefan | Permalink | Commentaren (11) |  Facebook |

Commentaren

etteleur tja , het zit niet altijd mee. en voor, zo een wedstrijd opgeven dat is geen schande , trouwens dat is het nooit . deelnemen is belangrijker .bob zij me dat ge een tijd van 3.45 wilde en daar hebben we opgewacht , maar langer kon echt niet . ik loop de volgende in vise voor een tijd van 3.10 michien doe je daar ook mee.in mijn blog kon ik je naam niet meer herinneren , en ik volg al redelijk veel bloggers maar alle namen onthouden lukt zeer slecht ( maar de computer doet het wel )Ik wens je nog veel succes met je verdere wedstrijden en beleef nog veel loopplezier.

Gepost door: mario | 31-10-05

Niets aan te doen ... Eens te meer het bewijs dat een marathon geen genade kent !
Jammer ... maar volgend jaar sla je wellicht dubbel en dik terug !

Gepost door: frank spencer | 31-10-05

Tijd onze tijd ... om een goeie tijd te lopen ... die komt nog wel!

Gepost door: Koen | 31-10-05

Marathon Volgende keer beter !

Gepost door: erik | 31-10-05

Knap maar spijtig .. Toch wel knap gedaan .. die 25! Daar kan ik voorlopig alleen nog maar van dromen. Volhouden en op naar de volgende ...

Gepost door: Edith | 31-10-05

spijtig Als je een goeie tijd wil neerzetten moet alles in orde zijn, anders kent de marathon geen genade (zie Fank S.). Hopelijk zal de voorbereiding op je volgende 42.195 iets minder probleemloos zijn en heb je een superdag met superbenen. Dan haal je zeker je Boston limiet. Nog veel loopplezier en misschien tot op 1 vd minder lange wedstrijden die er aan komen.

Gepost door: Michael | 31-10-05

Vooruitkijken Het warme weer zal er zeker wel een rol hebben gespeeld, Stefan. Ik vind het erg jammer voor jou, zo twee keer mislukken, maar het is goed dat je er een streep kan ondertrekken zoals je zelf zegt en al vooruitkijkt naar nieuwe uitdagingen. Ik denk dat je langetermijnplanning zeker goed zit. Succes!

Gepost door: Jeroen | 31-10-05

jammer héél spijtig, we hebben op je staan wachten maar beginnen na 4u30 toch wel de moed op te geven :-) maar anderzijds verstandig want nog 17km compleet jezelf compleet kapot lopen, dat is het toch ook niet waard. Het moet nog enigszins "plezant" blijven hé. Jouw supertijd komt nog wel, wie weet volgend jaar :-)

Gepost door: Ruthje | 01-11-05

F*** Echt F*** ... vind het doodzonde en jammer, want we weten allemaal welke opoffering je hebt opgebracht in de maanden voor de M.
ALs wijze raad misschien meegeven dat het heel belangrijk is om snel een nieuwe wedstrijd uit te lopen (korte afstand) ... hebben het meegemaakt in onze club, dat iemand zich echt moest opladen om zelfs de streep te halen op een 10k wedstrijd (na opgave in de M) ... lijkt psychologisch belangrijk te zijn.
Next year ... R' dam ?

Gepost door: Yoeri | 01-11-05

Goed advies. Da's goede raad, Yoeri. Ga ik zeker ter harte nemen.

Gepost door: Stefan | 01-11-05

't was gewoon een K**dag, voor iedereen we gaan gewoon volgend jaar terug om ze daar in E-L een lesje te leren, ja hoor, daar hebben we nog een heel kippehok vol eitjes te pellen ;-). Trouwens, leuk om je effe te ontmoeten, à la prochaine !

Gepost door: bob | 01-11-05

De commentaren zijn gesloten.