06-11-05

Wedstrijdverslag - Zondag 6 november 2005.

Belgacom 10K Eric De Beck - 9.85K in 39:36.

Zo zie je dus maar... Sinds dinsdag geen meter meer gelopen en vier dagen een griepje verwerkt, maar vandaag lukte het wel weer om een goeie wedstrijd te lopen. Het enige wat ik aan mijn stevige verkoudheid overhield, waren wat vlekken wegens een loopneus en enig rondvliegend snot, maar daarvoor maken gepassioneerde multinationals dan weer van die geweldige detergenten! (Mijn excuses voor deze minder smakelijke passage op dit anders smaakvolle blog maar we geven hier de werkelijkheid onverbloemd weer, ook als die eens wat minder aantrekkelijk is.)

Lekker loopweertje, wat wind maar niet ondraaglijk veel, een mooi parcours in het groen van het provinciaal domein in Wachtebeke en dit alles omkaderd met een efficiente en puike organisatie. De complete afwezigheid van kilometerpaaltjes is maar een keer ontgoochelend (aan 1,000 meter dus), daarna accepteer je dat en loop je op het gevoel. Dat gevoel gaat in de richting van pijn, want je kan op een tien kilometer natuurlijk lekker hard lopen. Gemiddelde hartslag 192, maximum hartslag liefst 208. Geen verrassing: dat was in de laatste rechte lijn toen ik zag dat de klok nog bezig was om de 39ste minuut weg te tikken. Tot dat ogenblik had ik nog niet een keer op mijn Polar gekeken: bij afwezigheid van referentiepunt heb je er toch niets aan, en de hartslag is alleen interessant voor de statistieken achteraf.

Op woensdag komt de uitslag online en dan weten we misschien hoever we nu precies gelopen hebben. Het voelde in elk geval wel aan als een snellere 10K dan mijn PR van 41:05 en het ontbreken van 100% precieze informatie belet me in elk geval niet om de duik onder 40:00 te vieren!

051108 - aanvulling. De organisatie laat op haar website weten dat de precieze afstand van het parcours 9,850 meter bedraagt. Dat is voor mij voldoende dicht bij de 10,000 om mits lineaire extrapolatie een nieuw PR van 40:12 op te nemen. Mijn gevoel dat het sneller dan ooit ging heeft me in elk geval niet bedrogen. Het breken van de 40:00 moet ik dus nog even uitstellen, maar juist is juist. Tenslottte ook nog even meegeven dat ik 28ste ben geworden op 170 deelemers.

18:32 Gepost door Stefan | Permalink | Commentaren (15) |  Facebook |

Commentaren

knap proficiat Stefan!! Die vier daagskes rust hebben blijkbaar deugd gedaan want je hebt echt wel gevlamd vandaag!

Gepost door: Ruthje | 06-11-05

Puik Mooie prestatie. Had ik meegedaan dan had ik moeten roepen naar jou "wacht een beke" !!!

Gepost door: filip | 06-11-05

Mooie prestatie Proficiat met je mooie prestatie. Het zag er precies een mooie omgeving uit (op TV toch). Tot in Laken

Gepost door: Michael | 06-11-05

knap hoor zo onder die 40 duiken, da's voor mij nog verre toekomstmuziek. Ben effe wezen kijken op mcmillanrunning, met deze tijd moet je met de juiste voorbereiding rond de 3.05 kunnen halen op de M. Petje af !!

Gepost door: bob | 06-11-05

Sterke prestatie Amai, wat een tijd, zeer mooi gelopen !
Hiermee pluk je dan toch een beetje de late vruchten van een gedegen marathonvoorbereiding.

Gepost door: frank spencer | 06-11-05

sterk hoor knap ... heel sterk gelopen ...

Gepost door: Koen | 07-11-05

Schitterend Kan ik alleen maar van dromen ... en uitgelopen (zal nochtans knap lastig zijn geweest). Maar wat een hartslag ... 192 gemiddeld, mijn max ligt op 180 ... en dan val ik ver dood ... GREAT !

Gepost door: Yoeri | 07-11-05

Bewondering onder de indruk van je prestatie !

daar kan ik enkel van dromen ...

Gepost door: Jo | 08-11-05

toch top proficiat met je tijd goed hoor..
Ik hoop aankomend jaar ook onder de 40 te gaan dat moet lukken
groeten

Gepost door: wanno | 09-11-05

Knappe prestatie! Proficiat.. Ik had daar ook graag gelopen om mijn 10 km tijd te verpulveren, maar dat zal voor volgend jaar zijn...

Gepost door: Wim | 09-11-05

Die pomp gaat nogal tekeer Yep, 192bpm gemiddelde hartslag, da's toch stevig he. Dat kan natuurlijk ook een beetje het gevolg zijn van dat griepje; ik heb zulk een verhoogde hartslag bij mezelf ook gemerkt in de "griep-periode". In ieder geval een knappe prestatie. Hopelijk gaat het mij ook zo goed af komende zondag.

Gepost door: Tom | 10-11-05

Neenee... Die 192 is geen uitzondering voor een 10K. In Gent dit jaar liep ik aan een gemiddelde van 196. Ik heb gewoon een hartslag die hoger ligt dan gemiddeld voor mijn leeftijd.

Gepost door: Stefan | 10-11-05

Da's straf... Toch wel een hoge hartslag dan,... zeker vergeleken met de AHR die je had op 1 november, waar je tijdens training slechts 4 minuten trager liep. Natuurlijk doet het parcours er ook veel aan en zal de "Spirit" van de wedstrijd ook wel je hartslag de hoogte injagen. Ik hoop dat de mijne een beetje regelmatig blijft komende zondag. P.S. Leuke omschrijving heb je bedacht voor mij in je" loopblog-links" ;)

Gepost door: Tom | 10-11-05

Gefeliciteerd Heel mooi! Ook al is het dan iets korter dan 10K, je mag er van uitgaan dat je onder de 40' kan. Misschien nog even officialiseren op 5 december ? ;-)

Gepost door: Jeroen | 11-11-05

Snaar Daar zal vanavond een snaar op trillen.

Gepost door: jean peuplier | 16-11-05

De commentaren zijn gesloten.