12-11-05

Training - Vrijdag 11 november 2005.

11.2K in 53:57 (AHR 154).

Na de 10K van vorige zondag voelden de benen snel weer goed aan. Het hernemen van de trainingen (aan Z1) had dus eigenlijk geen probleem mogen zijn, maar het werk gooide alweer roet in het eten met een loodzware agenda (die al op zondagavond begon met een afreis naar Londen) gekoppeld aan te weinig slaap. Ook flakkerde de verkoudheid/griep weer op, voonamelijk dan de, euh... meer vochtige aspecten ervan.

Maar een mens kan niet blijven stilzitten en op de vrije vrijdagmorgen voelde ook Arthur wel wat voor een ritje in zijn buggy naar de "waterlelies" (in een poel vlakbij de Schelde op zo'n 20 minuten lopen van thuis). Wij dus goedgemutst op weg - in zijn geval letterlijk - en aanvankelijk wilde het lopen ook wel lukken met een vlotte 140-145. De terugkeer naar huis ging het echter veel stroever en aan beduidend hogere hartslag (ook al omdat ik de banden van die buggy dringend nog eens wat harder moet zetten). Het gemiddelde van 154 geeft de training eigenlijk niet goed weer. Mijn zonnige natuur dwingt me dan om te zeggen dat het loslopen en overboord gooien van een halve kilo fluimen dan weer een niet te onderschatten voordeel is van het gedane werk, maar dat is dan ook het enige positieve dat ik erover kan zeggen.

De komende weken worden er van herstel en heropbouw van de basis, en dat komt mijn lichaam dus duidelijk goed uit. Als je half of heel uit de haak hangt, heeft het weinig zin om aan een cyclus van kwaliteitswerk te beginnen. Om de 4 tot 6 weken een wedstrijd van 10 of 20K past daarbij gewoon in het programma. Waartoe dat programma leidt - dat vraag ik me voorlopig nog niet af. Tot het jaareinde is een belangrijke doelstelling het vermijden van een put waar je in de donkere maanden maar al te makkelijk invalt, om dan in de lente met spijt vast te stellen dat je mooie conditie grotendeels naar de vaantjes is en je van ver mag herbeginnen.

00:03 Gepost door Stefan | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

fond 't is goed om af en toe even stil te staan en een fondke te leggen ;-) En wij zullen je reactiegewijs wel hoeden voor de putjes in de donkerste maanden ...

Gepost door: bob | 12-11-05

De commentaren zijn gesloten.