04-01-06

Training - Donderdag 29 december 2005.

11.1K in 57:16 (AHR 152).

De laatste training van het jaar werd nog een van de mooiste. In de late namiddag begon het te sneeuwen en rond 17:40, net toen de laatste vlokken uit de wolken werden geschud, trok ik de deur met veel moed achter me dicht. Zelfs bij een of twee graden vriezen valt lopen over kraakverse sneeuw gewoonlijk wel mee, en qua decor is het natuurlijk uniek: zowat alles wordt mooier onder een laagje wit.

Ik werd niet teleurgesteld. Het lopen zelf ging lekker en ik had al die sneeuwpracht (langs de Schelde en in de omgeving van het Gentbos) alleen voor mezelf (op goed de helft van het parcours was ik zelfs de eerste om de onverstoorde laag met mijn Asics te "vervuilen"). Op dit uur heb je dan ook nog het voordeel dat het wat minder donker is door de reflectie van het schaarse licht.

Helemaal zonder risico is dit echter niet en op een verhoogd houten pad door een flinke lap groen achter het stadhuis, schoof ik onderuit en tegen de grond. Zonder erg echter en zeker niet van dien aard dat het mijn trainingsvreugde heeft aangetast.

13:13 Gepost door Stefan | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.