17-01-06

Training - Zondag 15 januari 2006.

20.6K in 1:40:57 (AHR 140).

Zondag moet er lang gelopen worden en voor de tweede week op rij kon dat pas na 20:00 gebeuren (overdag zooien met de jongens, mini-feestje met familie in de namiddag... Ge kent dat.) Veel schik had ik niet in mijn 2 x (50 Z1 + 10 Z2-3) en mijn lichaam stelde als alternatief een 1 x (1 Exshaw XO + 480 slapen) voor, maar de marathon vraagt nu eenmaal een sterke discipline en o wat zijn we weer trots op onszelf! Eerlijk gezegd was ik wel blij om eens lekker buiten te gaan uitwaaien na uren kindergejoel in mijn kop. Niets zo goed tegen pijnlijke oren als ze loswg van je kop te laten vriezen.

Want k-o-u-d was het wel. De temperatuur mocht dan al dezelfde zijn als een week eerder, de wind sneed behoorlijk door het lijf en de sterren stonden naaldscherp aan de hemel. Ik weet niet of het komt door de training van de laatste weken of de vermoeidheid in mijn botten, maar het kostte geen enkele moeite om mijn hartslag ergens tussen 135 en 140 te houden. Het was een pak lastiger om tien minuten op te drijven naar 155-160, ook al omdat dat toevallig in een lang stuk bergaf viel en ik dus behoorlijk moest doorjassen. Er zat dus eigenlijk zelfs een beetje snelheidswerk in deze duurloop. Daarna lekker teruggevallen op 140, wat in tegenstelling tot vorige week behoorlijk goed lukte, en na 1:40 begon de vermoeidheid de bovenhand te halen en hield ik het toch voor bekeken. Geen grand cru week zoals de eerste van het jaar, maar gezien de omstandigheden toch weer een behoorlijke trainingsweek.

23:40 Gepost door Stefan | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

Thuis 'k veronderstel dat je thuis bent ... ofwel neem je je kindjes mee usa-waarts ... maar dat zal wel niet.
Toch heerlijk weer om in te lopen???? Had jij niet graag een beetje koud?
Nee .. 't is idd veel te koud nu ... 'k denk dat we R'dam idd wel in een hittegolf gaan lopen
Sterke loop toch ... weeral een twintiger meegenomen!

Gepost door: Koen | 17-01-06

Thuis. Jaja, weekend lekker thuis doorgebracht.

Ik moet er niet aan denken dat we in Rotterdam weer in een hittegolf van 17 graden of meer moeten lopen. Nee, dan toch liever het vriespunt!

Gepost door: Stefan | 18-01-06

De commentaren zijn gesloten.