29-01-06

Training - Zondag 29 januari 2006.

24.5K in 2:13:27 (AHR 137).

Na een trainingsloze zaterdag - andere prioriteiten - vond ik het OK om de lange duurloop wat langer te maken dan de geplande 2:00 Z1. Niettemin was ik na 2:15 blij dat het gedaan was (en dat gold voor lichaam zowel als geest) want de kou zat toen (rond de middag) diep in mijn botten.

Ik koos een andere route dan vorige week, eentje die minimaal 21 kilometer lang was (m.a.w. de geplande twee uur) maar die ook volgens de inspiratie van het moment kon verlengd worden tot 25, 28 of 31 kilometer. Ik raakte zeer vlot op kruissnelheid - eerste uur 11 kilometer voor een gemiddelde van 129 BPM en vooral dat laatste doet me veel plezier. Het tweede uur (AHR 140) kreeg ik steeds meer last van stijve vingers, en ik passeerde de tijd door elke van mijn vingers afwisselend in de volledige (andere) hand te klemmen. Vooral langs de Schelde had de tegenwind vrij spel en vroren ook de tanden in mijn bek in een half lachende, half pijnlijke kramp. Zowat een kwartier van de eindstreep, op een kalm en beschut plekje, hield ik even halt om mijn lijf een beetje los te schudden want mijn benen begonnen na twee uur monotone beweging wat eenzijdig verstijfd aan te voelen en ook tussen mijn schouders begon zich een "knoop" te ontwikkelen. Daarna was de hartslag niet meer van de Z2 weg te houden maar algauw was het leed geleden en kon ik in het aangename gezelschap van de Knack en twee blikken Coke in de tobbe gaan liggen opwarmen.

De gemiddelde hartslag voor mijn duurlopen zit nu mooi onder mijn nieuwe Z1 target van 140. Het gaat dus de goede kant uit met de conditie.

20:44 Gepost door Stefan | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

Commentaren

Great Ik krijg er zowaar koude rillingen van....

Gepost door: Filip | 30-01-06

Goe bezig... Amai, hopelijk geraak ik ook ooit zover. Uw AHR is zeer goed.

Gepost door: Jan | 01-02-06

Bangelijk Dat is inderdaad heel deftig als uw hartslag zo laag blijft. Doe zo voort!!!

Gepost door: Marc | 02-02-06

Shaking Moet wel grappig zicht zijn, zo op een kalm en beschut plek los schudden ...

Gepost door: Jo | 13-02-06

De commentaren zijn gesloten.