12-02-06

Training - Zaterdag 11 februari 2006.

12.3K in 1:00:22 (AHR 150).

De eerste echte test om te checken dat alle beestjes uit mijn lijf zijn verdwenen, en of de antibiotica geen slechte gevolgen heeft gehad voor de conditie. Tussen haakjes: op dat vlak heb ik vorige week nog eens de kurkdroge mening van Timothy Noakes herlezen, in zijn loopbijbel "Lore of running": antibiotica is misschien niet ideaal voor de conditie, maar ziek en met bacterien in je lijf blijven ronodlopen is zonder uitzondering nog veel slechter voor de conditie.

Geen loopbanden meer: de hele wintergarderobe aan en op pad langs Schelde en Gentbos. Het weer hield zich koest, met een zonnetje dat af en toe vanachter de wolken kwam, lichte wind en een temperatuur van een graad of vijf. Al met al geen slecht loopweer. Om knal bovenop de geplande 60 minuten in Z1-2 te landen was ik waarschijnlijk net iets te gretig om te lopen. Bovendien steeg mijn hartslag een tikkeltje sneller dan tijdens de trainingen van twee, drie weken geleden, dus die 146 voor dezelfde snelheid zat er misschien ook daarom niet echt in. Als we het over dat soort details hebben, betekent dat echter meteen dat het conditieverlies echt minimaal is (als het er al is). Van veel meer belang is het terugvinden van de rustige regelmaat in de aanloop naar Rotterdam. Makkelijk wordt dat niet in de komende weken (is het dat eigenlijk ooit wel?) maar mijn naam is Frank Spencer als ik het niet probeer!!

00:28 Gepost door Stefan | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

Commentaren

Het begint terug te lopen De conditie na het verdrijven van de virussen, ... begint al terug op peil te komen. Nog efkes en je zal terug de oude zijn (figuurlijk bedoeld ;-)) )

Gepost door: Michael | 12-02-06

truukjes Eerlijk zijn ... ik ontzie het eigenlijk ook altijd om een lange duurloop te doen op de loopband ... wat misschien helpt : tv'tje voor de loopband plaatsen??? ... wat ik nu steeds doe is beginnen aan een laag tempo ... iedere km. ietsje sneller lopen tot je halverwege je aantal te lopen km. bent ... en dan terug per km. ietsje langzamer lopen ... zo kan ik mezelf ook wel effe bezighouden.
Maar ik geef het toe : 't is lastig en je moet jezelf constant oppeppen om niet van die band af te stappen.
Ik wens je veel goeie moed toe :-)))

Gepost door: Koen | 12-02-06

Lore of running Ga ik toch eens lezen. De naam alleen al.

Gepost door: Jo | 13-02-06

Some mothers do 'ave em ... Vrij vertaald : het zal je kind maar wezen ...
Veel plezier met het zware werk de komende weken !
Eight weeks to go !

Gepost door: frank spencer | 13-02-06

Regelmaat Is van uiterst belang: lopen/eten/slapen... Maar dat komt wel.
"Lore of running": Dat boek moet ik toch ook eens lezen.
Loopband: Tsja, als ik daarop loop kan ik achteraf nog eens een half uurke dweilen. Ik zweet namelijk heel fel bij de minste inspanning (lui zweet?). En voor de TV lopen .... nee dank je, geef mij maar een loopje in de vrije natuur.

Greetz,

Gepost door: Tom | 13-02-06

loopband Die loopband probeer ik ook zoveel mogelijk te vermijden, dan loop ik nog liever in de striemende regen, daar heb ik tenminste achteraf nog voldoening van.

Gepost door: Jeroen | 14-02-06

De commentaren zijn gesloten.