09-03-06

Training - Donderdag 23 februari 2006.

11.2K in 54:17 (AHR 151).

Donderdagochtend 6:30 in Shanghai. Veel zin had ik niet om erop uit te trekken na de oversteek naar China op woensdagavond onmiddellijk gevolgd door een (professionele) afspraak in de hotelbar. Maar je krijgt niet elke dag de kans om in Shanghai rond te lopen... De route was gauw gekozen: het kaartje van de receptionist leek op iets uit Disneyland en het hotel lag op 200 meter van Nanjing Road. Die voert een paar kilometer richting Bund en meer moest dat niet zijn.

De temperatuur lag rond het vriespunt, maar hier en daar waren groepjes al bezig aan hun tai chi oefeningen, gewoonlijk onder begeleiding van afgrijselijke tingeltangelmuziek. Daardoor en om warm te worden dus maar wat harder gelopen. Op de Bund zelf was het al behoorlijk druk met nog meer van dat soort fitness, vliegeraars, toeristen, schoonmakers en wandelaars. Men zegt dat deze wandeldijk langs de rivier gebouwd is op afval dat vanuit de westerse concessies in het water werd geduwd, maar dat zal wel met elke stad van meer dan een paar eeuwen oud zo zijn. De herinneringen aan september 2001 kwamen massaal terug, toen we hier op het eindpunt van onze huwelijksreis kwamen. Strikt genomen een maand voor de grote dag zelf, maar een mens moet af en toe pragmatisch zijn om romantisch te kunnen zijn.

Vooraf had ik gehoopt op een terugweg dwars door de Franse Concessie, maar het Mickey Mouse kaartje maakte dat riskant en overschot van tijd had ik niet. Aan het Cathay Hotel dan meer dezelfde weg terug ingeslagen om in iets minder dan een uur onder de douche te kruipen. En dan ben je weer zo blij als een konijntje dat je lekker hebt gelopen.

22:50 Gepost door Stefan | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

ver weg al eens gedacht om al die exotische loopjes te bundelen in een boek of zo, want jouw verslagen zijn altijd wel leuk om lezen hoor :-) Was 't met de smog niet te erg gesteld in Shanghai?

Gepost door: Ruthje | 10-03-06

Kraakvers Het was een goede dag: de lucht was tintelfris en kraakvers. Bijna zo lekker als in Zwitserland de week erna. :-)

Gepost door: Stefan | 10-03-06

De commentaren zijn gesloten.