07-11-06

Training - Dinsdag 24 oktober 2006. (R-173)

15.1K in 1:20:58 (AHR 164).

Geneve. Om een kat een kat te noemen: de voornaamste reden dat ik voor een namiddagvlucht had gekozen in plaats van na de kantooruren langs Zaventem te passeren: het kwam me zo beter uit om een looptraining in te plannen. Ik ben niet te beroerd om vele extra uren aan mijn werk te besteden als dat nodig is, te reizen of op een andere manier flexibel te zijn, maar ik heb er ook volstrekt geen gewetensproblemen mee om mijn werkuren aan te passen aan de andere prioriteiten in mijn leven. Regelmatig geldt dat voor mijn gezin en kinderen, bijvoorbeeld, en in dit geval dus voor lopen.

oet Ik had mijn zinnen gezet op een parcours door het Bois de la Batie, waar ik in 2000 en 2001 vaak trainde toen ik in Geneve woonde, maar waar ik sindsdien nooit meer ben geweest. Bij schemer of donker kan je daar niet veel beter doen dan moederziel alleen je poten omslaan, dus liet ik in mij hotelkamer meteen alles vallen en was ik voor 5 uur 's namiddags al de deur uit.

Van de Quai du Mont Blanc naar het kerkhof van St. Georges is een kilometer of drie voor je het bos induikt (bijna letterlijk, met een steile afdaling naar de oevers van de Rhone) - ideaal dus om lekker warm aan het avontuurlijke parcours te beginnen. Wat het zo plezant maakt, is een eindeloze opeenvolging van hellingen, bochten en hier en daar trappen, altijd tussen de bomen en meestal vlakbij de rivier. Ook in Zwitserland zit de loopsport blijkbaar in de lift, want ik kruiste heel wat meer collega-atleten dan vijf jaar terug. Bij het naderen van het keerpunt krijg je dan een ongelooflijke kuitenbijter van een klim voor de kiezen: alles samen een kleine kilometer lang, maar over een serie haarspeldbochten van die je aan een loopversie van Alpe d'huez doen denken en met een stijgingspercentage dat gemiddeld fors en maximaal rond de twintig percent is. Hiermee vergeleken valt de beruchte klim naar Tervuren in de 20 van Brussel bepaald bleekjes uit. Ik was er nog nooit in geslaagd om daar in een keer op te raken, maar deze keer dus lekker wel en dat was nog geen klein beetje kicken.

De identieke terugweg ging een beetje sneller voor een negatieve split van een tweetal minuten. Qua tempo leek deze training op een ietwat snelle Z1, maar qua inspanning (en stijfheid de volgende dag) kwam dit neer op stevig tempowerk of een potige interval- of heuveltraining. Genieten!!

23:24 Gepost door Stefan in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.